Юний вундеркінд з Дніпра Ігор Шибка став бронзовим призером на міжнародному конкурсі винаходів та інновацій INTARG 2020. Детальніше про унікального винахідника розповідає видання "Наше Місто".

Читайте Знай в Google News!

Ігор Шибка є випускником спеціалізованої школи №129 та вихованцем Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. Нещодавно хлопець взяв участь у Міжнародній виставці INTARG 2020, яка щорічно проходить у Польщі. Цього року у зв'язку з карантином конкурс пройшов в онлайн-режимі.

У виставці взяло участь понад 200 винахідників з 17 країн світу, демонструючи винаходи в науці, харчовій промисловості, побутових засобах, безпеці, IT, промисловості та навколишньому середовищі. Ігор Шибко також взяв участь у виставці – він представив дитячий модернізований бульдозер (колаборативний робот – кобот). Даний винахід можна застосовувати у виробництві в якості помічника людини. Завдяки своєму винаходу, хлопцеві вдалося отримати бронзу на виставці.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У 2016 році Ігор Шибка став переможцем Національної премії «Диво-дитина», тоді йому ще не виповнилося і 13 років. Ті преміальні кошти на сімейній раді вирішено було витратити на придбання паяльної станції, яка необхідна в роботі винахідника.

Рівно через два роки в тому ж залі Міністерства освіти і науки України проходив фінал конкурсу STEAM-House, де переміг комплекс для незрячих, створений Ігорем. Його можна використовувати для воїнів АТО, які втратили зір: прилад допомагає виявляти перешкоди. Після цього в багатьох публікаціях юнака називають вундеркіндом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що морпіха з Дніпра Ярослава Журавля нагородили орденом "За мужність" посмертно.

Як повідомляв портал Знай.иа, юний дніпрянин отримав орден "За мужність" — накрив собою гранату, захищаючи малюків.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі три заповзятливі дівчата влаштували бізнес на зупинці.