У Дніпропетровській області ввели карантин через виявлення шкідливих комах. Відповідну заяву зробила прес-служба Головного управління Держспоживслужби.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на території Софіївської об'єднаної територіальної громади виявили надзвичайно шкідливу комаху – американського білого метелика. Держспоживслужба в Дніпропетровській області провела фітосанітарні процедури, в тому числі з використанням феромонних пасток, в ході яких виявила регульований шкідливий організм.

"У зв'язку з надзвичайною шкідливістю виявленого карантинного організму та з метою його локалізації та ліквідації, Софіївською районною державною адміністрацією, після звернення державного фітосанітарного інспектора Держпродспоживслужби, введено карантинний режим із затвердженою карантинною зоною на території Софіївської об'єднаної громади, загальною площею 5,72 га", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що американський білий метелик є карантинним шкідником плодових культур. Через те, що комаха багатоїдна і активно розмножується, воно несе величезну небезпеку для населення. Щоб застерегти розмноження, необхідно виявляти гнізда гусениць ще на ранніх стадіях, зрізати їх і на місці спалювати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у місті Жовті Води відпочиваючі зустріли дикого звірка-лисицю.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі рятувальники дістали з 1,5-метрової ями кошеня, яке не могло вибратися самостійно назовні.

Також Знай.иа писав, що у Нікополі ветеринари подарували інвалідний візок паралізованому цуценяті.