З осені дитячі садки Дніпропетровської області зможуть відновити повноцінну роботу, проте є кілька умов. Детальніше про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомив Степанов, дитячі садки та інші освітні установи будуть закриті, якщо регіон, в якому вони розташовані, буде перебувати в "червоній" зоні карантину. Вони будуть закриті як мінімум на 2 тижні і зможуть знову приймати дітей лише в тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація в області покращиться.

Міністр охорони здоров'я пояснив, що рівні небезпеки в регіонах будуть визначатися за трьома критеріями, встановлених в державі:

  1. Кількість завантажених лікарняних ліжок хворими на COVID-19;
  2. Кількість тестів на 100 тисяч населення;
  3. Кількість виявлених хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення за 14 днів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Коли ми говоримо про "червоний"рівень небезпеки, в районі або місті припиняється робота шкіл і дитячих садків – всіх освітніх установ", — підкреслив Степанов.

Він додав, що населений пункт, район або ж вся область потрапляють в певну зону на 14 днів. Тобто дитячі садки закриваються на цей період. Коли ж епідемічна ситуація покращиться, то заклад зможе повноцінно відновити свою роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області ввели карантин через виявлення шкідливих комах.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі зафарбували графіті "Жыве Беларусь".

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області місто засипало чорним пилом.