Боєць ЗСУ, який підірвався на ворожій протитанковій міні в Пісках, вийшов з коми. Про це розповів головлікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Читайте Знай в Google News!

Ще 13 серпня 37-річний боєць ЗСУ Олександр був доставлений у важкому стані в лікарню ім. Мечникова. Як розповів Сергій Риженко, він разом зі своїм напарником їхали на автомобілі в селі Піски, як раптом потрапили на протитанкову міну. Його товариш по службі загинув на місці, а ось Олександру пощастило більше. Він був терміново госпіталізований в Дніпро.

Кілька днів військовий перебував у комі і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Йому провели дві операції на голові та очах. Офтальмологам вдалося зберегти бійцю праве око. Медики діагностували у нього відкриту черепно-мозкову травму, множинні осколки на голові, обличчі, шиї, грудній клітці, передній черевній стінці і кінцівках. Переломи пальців рук, ніг, термічні опіки голови, обличчя і правої руки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На даний момент Олександр вже вийшов з коми і був відключений від апарату ШВЛ.

"Олександр пройшов всі оперативні втручання, на щастя, зір зберегли і відірвано вухо. Обгоріле тіло - все це треба лікувати. Він розмовляє, дихає самостійно, всі показники ми вирівняли. Чекаємо подальшого лікування", - сказав лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що морпіха з Дніпро Ярослава Журавля нагородили орденом "За мужність" посмертно.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Чернівцях задзвонили дзвони на честь героя - загинув, рятуючи бойових побратимів.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі пішов на пенсію легендарний лікар, який за 40 років роботи врятував тисячі життів.