У Дніпрі скасують картонні учнівські квитки для школярів, видавши їм натомість оновлений варіант з електронною системою всередині. Детальніше про це розповіли фахівці департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра для ДніпроTV.

Читайте Знай в Google News!

На даний момент учні середньоосвітніх шкіл Дніпра користуються картонними квитками, які дають їм можливість безкоштовного проїзду в електротранспорті. Вже з 15 Вересня 2020 року їх анулюють, а їм на зміну прийдуть більш нові, пластикові аналоги.

Крім відмінності в матеріалі, пластиковий учнівський квиток дозволить дітям не тільки безкоштовно їздити в тролейбусах і трамваях, а й отримають знижку на відвідування закладів культури, відвідувати безкоштовні спортивні або творчі секції.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Даний аналог буде вбережений від підробок і буде видаватися особисто на кожного учня після реєстрації в онлайн-кабінеті. Як повідомляють фахівці департаменту гуманітарної політики, щоб отримати такий квиток батькам необхідно зареєструвати дитину в системі, після чого, протягом 10 календарних днів, буде видана пластикова карта.

За допомогою такого квитка учень зможе самостійно контролювати свої домашні завдання, розклад занять та інше через онлайн-кабінет. Разом з картою школярам видадуть календарі, щоденники, стікери і список гуртків, які вони можуть відвідувати безкоштовно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області потонув 7-річний хлопчик, який відправився на відпочинок в Безкоштовний Дитячий табір.

Як повідомляв портал Знай.иа, у МОЗ розповіли про умови відкриття навчальних закладів.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області під час святкування випускного вечора школярі масово отруїлися стравами, що подаються.