У школах Дніпра до нового навчального року встановлять систему "Безпечна школа". Що це і як це убезпечить дітей розповідає ДніпроTV у своєму сюжеті.

Читайте Знай в Google News!

З вересня поточного року школи Дніпра обладнають системою безпеки, яка контролюватиме переміщення учнів і не буде допускати в будівлю сторонніх людей. На вході в середньоосвітні навчальні заклади будуть встановлені спеціальні турнікети, через які можна буде пройти тільки за допомогою електронної перепустки/учнівського квитка.

Крім цього, в коридорах шкіл будуть встановлені камери відеоспостереження, які будуть контролювати переміщення учнів. Також, "Безпечна школа" передбачає в собі відправку СМС-повідомлень батькам, коли їхні діти потрапляють або виходять з території школи.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі з 15 вересня будуть введені електронні учнівські квитки, які прийдуть на заміну старим паперовим. Школярі зможуть отримати їх у навчальному закладі після реєстрації в онлайн-кабінеті, через який зможуть також отримати доступ до домашніх завдань та розкладу занять.

Електронний учнівський квиток дозволить школярам безкоштовно користуватися електротранспортом Дніпра, а також отримають знижку на відвідування закладів культури і безкоштовно зможуть відвідувати деякі спортивні секції та творчі гуртки.

Як повідомляв портал Знай.иа, у МОЗ розповіли про умови відкриття навчальних закладів.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області потонув 7-річний хлопчик, який відправився на відпочинок в Безкоштовний Дитячий табір.