Вільногірський піщаний кар'єр або, як його називають в народі, Дніпровські Мальдіви - барвисте місце під Дніпром. Однак мало хто знає, наскільки воно може бути небезпечним. Детальніше про це розповів громадський діяч Ігор Ащеулов в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Дніпровські Мальдіви здавна полюбилися жителям області - білий чистий пісок і прозора блакитна вода так і ваблять відпочиваючих відвідати цей райський куточок. Однак, рятувальники та обласна влада не раз попереджали українців, що це місце небезпечне для здоров'я, оскільки є частиною промислової зони.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наприкінці червня 2020 року співробітники ДСНС Вільногірська провели планові виміри радіаційного фону на піщаному кар'єрі. Захід проводився з метою: довести до населення і туристів детальну інформацію про безпеку даного місця.

Заміри проводилися сертифікованим дозиметром-радіометром МКС - 0,5 "ТЕРРА". Вимірювання фону радіації проводилися в різних частинах території. У місцях, де розташовані водойми, результати показали від 0,04 до 0,08 мікрозівертів. Варто відзначити, що нормальним рівнем радіації до величини становить приблизно 0,5 мікрозівертов.

Зверніть увагу! Дані водойми не є місцем для купання. Вони не облаштовані, а також не визначені місцевими органами влади, як пляжі, і за фактом є частиною промислової зони. На цій території виробляють видобуток і переробку руд. А вода і пісок цих місць є місцем циркон-рутил-ільменітового родовища рідкісних металів.

Geplaatst door Ащеулов Игорь op Maandag 17 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Дніпропетровська область знаходиться на межі екологічної катастрофи через сотні тонн ракетного палива.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром зібрався мітинг через дозвіл на видобуток урану в області.

Також Знай.иа писав, що Дніпро смертельно хворий, екологи б'ють на сполох.