У Дніпропетровській області 15-річний Артем потребує допомоги громадян - йому терміново потрібен слуховий апарат. Детальніше про це розповідає Благодійний фонд "Помагаєм".

Читайте Знай в Google News!

Як розповіли волонтери, 15-річному Артему поставили діагноз - двостороння приглухуватість 4 ступеня і розумова відсталість. Батьки хлопчика кинули всі сили, щоб дитина могла нормально чути і спілкуватися з однолітками, проте коштів потрібно занадто багато, тому вони просять допомоги у звичайних городян.

Артем Новіков / фото: БФ Помагаєм

Артем народився звичайним хлопчиком, був активним і вже в 3 роки пішов в дитячий садок. Однак вихователів насторожило, що дитина може вимовляти в своєму віці лише "мама" і "тато". Стурбовані батьки кинулися робити обстеження, на що отримали невтішний діагноз від лікарів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

У 7 років Артем отримав інвалідність і відправився вчиться в школу для слабочуючих. Але провчився він там недовго, оскільки не зміг знайти спільну мову з іншими дітками. Додаткове обстеження лише ще більше засмутило батьків - розумова відсталість.

Артем Новіков / фото: БФ Помагаєм

Артем веселий і життєрадісний хлопець, дуже любить грати в комп'ютерні ігри, малювати і займатися рукоділлям. Обожнює риболовлю, любить кататися на велосипеді, грати зі своїм улюбленцем вівчаркою Ріком. Він перший мамин помічник по господарству. Єдине, що засмучує хлопця, - неможливість чути звуки навколишнього світу. Слуховий апарат, який в 2016 році видала держава, довго не протримався. Одного разу Артем потрапив під дощ, і пристрій перестав працювати.

Благодійний фонд відкриває збір на придбання слухових апаратів для Артема, вартістю 168 846 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Дніпрі медики врятували вушко 9-річному хлопчику.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі рятують талановиту дівчину Лолу, яка бореться зі страшною недугою.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі врятували життя псу Арманду, який постраждав від рук шкуродера.