У Дніпропетровській області поліцейські затримали групу зловмисників, які незаконно утримували і експлуатували людей в "реабілітаційних центрах". Детальніше про це розповідає прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що в ході досудового розслідування правоохоронні органи розкрили діяльність злочинного угруповання, яке займалося трудовою експлуатацією людей. Вони селили своїх жертв в "реабілітаційні центр" і отримували гроші від родичів за "лікування".

Людей завербовували і змушували виконувати чорнові роботи в Дніпрі, а гроші за роботу отримували не вони, а зловмисники.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

реабілітаційний центр / фото: Репортер

Правоохоронці звільнили з так званих центрів 172 людини. Ними виявилися соціально-незахищені громадяни: літні, люди з інвалідністю, з алкогольною або наркотичною залежністю. На даний момент всіх постраждалих відправили під спостереження медиків і соціальних служб.

На даний момент поліція затримала 9 осіб, які причетні до трудової експлуатації. Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків у "реабілітаційних центрах", а також у місцях проживання фігурантів та 6 транспортних засобах, якими вони користувалися.

підозрювані / фото: Репортер

В ході обшуків вдалося вилучити мобільні телефони, гроші, блокноти з робочими записами, паспорти жертв. Також поліція вилучила документи та печатки благодійних організацій, банківські картки, 4 автомобілі та інші речдоки, які доводять причетність підозрюваних до скоєння злочину.

Підозрюваних затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. На даний час вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі співробітники патрульної поліції затримали чоловіка, який пограбував 92-річного старого.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі біля одного з популярних фастфудів чоловік вирішив справити нужду на очах у перехожих.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в одному з популярних взуттєвих магазинів помітили злодійок, які регулярно обчищають відвідувачів.