Колишній Білоруський ОМОНівець записав звернення до силовиків своєї країни із закликом одуматися і скласти зброю. Відповідним відеороликом поділилася "Epramova" в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Павло Кулаженко до 2011 року був зразковим бійцем спецназу і служив у Вітебському ОМОНі. Коли в 2010 році в Білорусі проходили вибори, він перебував у Палаці Республіки і чекав, коли мітингувальники почнуть штурмувати. Але під час "мовчазних мітингів" він відмовився затримувати тих, хто просто стояв і плескав.

Зараз Павло більше 8 років живе в США і працює тренером з боксу. Він уважно стежить за тим, що відбувається в Білорусі і знає, що це можна зупинити вже сьогодні. Він розповів, що ще під час своєї служби відбувалися "мовчазні протести".

Послание от бывшего сотрудника ОМОН ОМОНу Беларуси

Павел Кулаженко был образцовым бойцом спецназа. Служил в Витебском ОМОНе. Во время выборов 2010 года он находился во Дворце Республики и ждал, когда протестующие начнут его штурмовать. И на «молчаливых митингах» не задерживали тех, кто просто хлопал. Сейчас Кулаженко живет в США и работает тренером по боксу. Он написал обращение к беларусским силовикам: «Нам нужно сложить оружие. Вас примут как героев». Скоро у Euroradio состоится длинное интервью с Павлом Кулаженко о том, может ли милиция быть «с народом» и может ли солдат не подчиняться приказу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще
Geplaatst door Epramova op Vrijdag 21 augustus 2020

Згідно із законодавством, силовики повинні затримувати тільки тих, хто порушує Кримінальний кодекс, одна тоді їм наказали брати навіть тих, хто просто стояв і плескав у долоні. У той момент їх командир одумався і заявив, що його загін не піде вмивати руки в крові і йти проти народу.

Кульженко бачить, що зараз білоруські силовики служать не народу і державі, якій давали присягу, а Лукашенку і його клану. Він закликав ОМОНівців скласти зброю, надіти чорні берети і вийти в центр міста. Через якийсь час народ підтягнеться і необхідно розповісти їм, на чиїй вони стороні.

"Нам потрібно скласти зброю. Вас приймуть як героїв", - каже Кульженко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у світлі подій в Білорусі на Колю Лукашенка обрушилася фантастична Популярність.

Як повідомляв портал Знай.иа, Лукашенко на вертольоті проконтролював площі Мінська.

Також Знай.иа писав, що у білоруському Гомелі була затримана вчителька Інна Борисенко, що вийшла винести сміття.