У Дніпрі знизилася ціна на борщовий набір. Детальніше про це розповіла кореспондентка "34 каналу" Софія Москаленко.

Читайте Знай в Google News!

Овочі на улюблену страву українців сьогодні можна придбати за 11 в супермаркеті або за 19 гривень на ринку. Городяни розповідають, що це найнижчі ціни за весь сезон. Однак, експерти прогнозують швидке подорожчання овочів.

Софія Моксаленко розповіла, що картопля на сьогоднішній день на ринку коштує 10 гривень за кілограм. Вона є рекордсменкою, оскільки втратила практично половину ціни. Однак, продавець Наталія каже, що падіння ціни на даний овоч спровоковано тим, що постачальники почали давати картоплю не вищого гатунку.

Буряк на ринку можна купити приблизно за 6 грн/кг. Вона незначно подорожчала за останній тиждень. Морква зараз коштує 9,50 грн / кг – За останній місяць даний овоч подешевшав на 5 гривень. На цибулю ціна також знизилася - 8 грн / кг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В цілому, борщовий набір можна придбати за 19 гривень. У супермаркеті овочі трохи дешевше, ніж на ринку. Борщовий набір там обійдеться всього лише в 11 гривень.

Найдорожчим компонентом борщу є м'ясо. Софія свій суп варила на яловичих ребрах. Їх вартість на сьогоднішній день досягає приблизно 100 грн/кг.

Але економічний експерт каже: подорожчання продуктів дійсно варто чекати найближчим часом.

"вчора буквально Верховна Рада прийняла нову мінімалку, а це означає, нові податки на зарплати. А враховуючи, що економіка на спаді, а не на підйомі - платити більше навряд чи хто буде. Це означатиме падіння платоспроможного попиту", - пояснив економічний експерт Михайло Крапівко.

Як наслідок-зростання цін. Експерт прогнозує його вже через місяць. Хоч і каже: продавці намагатимуться продати сезонні овочі за нинішньою вартістю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що киян порадували несподіваним " сюрпризом» - у столичних супермаркетах різко подешевшали вітчизняні яблука і помідори.

Як повідомляв портал Знай.иа, цінники на українські огірки злетіли до небес.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині у липні зафіксували зниження цін на продукти та товари широкого вжитку.