У 1 вересня українці зможуть отримати одноразову фінансову допомогу замість "пакунку малюка". Детальніше про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що з вівторка, 1 вересня, Мінсоцполітики почне процедуру монетизації "пакунку малюка". Соціальна допомога при народженні дитини становитиме 5000 гривень і оформити її можна буде протягом 12 місяців з народження дитини.

Пілотний проект буде реалізований у всіх регіонах України і доступний для всіх породіль. Запуск монетизації пов'язаний з тим, що не всім матерям необхідний натуральний "пакунок малюка" – якщо в сім'ї є діти, які мають маленьку різницю у віці і можуть запозичити деякі речі для новонародженого. Батьки зможуть самостійно вибирати форму соціальної допомоги.

Щоб отримати монетизацію "пакунку малюка", батькам необхідно звернутися до місцевого центру соціального захисту з пакетом документів. На них буде відкрито рахунок у "Приватбанку", на яких після розгляду документів надійдуть гроші. Витрачати їх можна буде лише протягом року з дня отримання і лише на товари компаній-партнерів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Детальніше - в інфографіці:

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі відкривають новий планетарій.

Як повідомляв портал Знай.иа, уряд України в ході засідання вжив ряд обмежувальних карантинних заходів.

Також Знай.иа писав, що Борис Філатов похвалився рейтингами прозорості Дніпра.