Катували, принижували і експлуатували, змушували укладати бетон. Такі кричущі факти зафіксували в Криворізькому психоневрологічному інтернаті, де допустили рабську працю душевнохворих.

Про це йдеться в сюжеті ДніпроTV.

За результатами перевірки правоохоронними органами порушено кримінальну справу відразу за двома статтями: тортури і грубе порушення умов праці.

За даними слідства, працівники психоневрологічного інтернату не забезпечили належних умов перебування підопічних і, використовуючи їх психічний стан, розумову відсталість і повну залежність від персоналу, змушували виконувати будівельні роботи в інтернаті з використанням бетонозмішувача.

"Виходом на місце прокурорами встановлено факт грубого порушення умов праці. Використання підопічних на території Криворізького психоневрологічного інтернату та встановлено, що використовується праця підопічних, які згідно з висновком МСЕК мають групу інвалідності та відповідно для форм реабілітації їх заборонено використання в роботі. Згідно стаття 127-це тортури Кримінального кодексу України. Санкція - від 3 років до 5 позбавлення волі, а стаття 172 частина 1 - це грубе порушення умов праці"— - зазначила прокурор відділу прокуратури області Тетяна Бурцева.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як тепер виправдовується керівництво Криворізького психінтернату і що їм загрожує ідеться у відео-сюжеті.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Україна здригнулася від жорстокого злочину Шкуродерів: "Запхали собаку в мішок і..."

Також портал "Знай.ua" писав, що У Запоріжжі шкільний учитель зламав руку жінці: "Як такого пускати до дітей?"

Також портал "Знай.ua" писав, що Тернополянин раптово помер за кермом на очах у дружини- "Вранці скаржився…"