У Кривому Розі поліція затримала двох людей, які шляхом обману виманювали у жертв особисті дані і оформляли на них кредити. Про подробиці події розповідає прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що зловмисники, 31- і 32-річні жителі Кривого Рогу, дзвонили своїм потенційним жертвам і представлялися співробітниками оператора мобільного зв'язку. Вони говорили, що перевіряють зв'язок і просили назвати своїх жертв особисті дані і сказати код з СМС. Далі з цією інформацією вони оформляли онлайн-кредити на імена своїх жертв.

Після встановлення осіб, правоохоронці провели санкціонований обшук у помешканні шахраїв. Поліції вдалося вилучити комп'ютерну техніку, банківські картки та документи, які використовувалися для оформлення кредитних договорів. Всі речові докази були відправлені на відповідні експертизи. На даний момент правоохоронці встановлюють остаточну суму збитків.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

За фактом правопорушення поліція відкрила кримінальне провадження згідно ч.2 ст. 185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років. Наразі вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та вибір запобіжного заходу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Дніпром у місті Перещепине дівчина вкрала з карти знайомого близько 19 тисяч гривень.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром четверо невідомих побили і пограбували чоловіка.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром спіймали чоловіків за незаконною вирубкою лісу.