У Дніпрі судитимуть організаторку злочинного угруповання, яка постачала наркотичні речовини у виправну колонію. Про подробиці події розповідає прес-служба МВС.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що організатором наркобізнесу стала мешканка Дніпра, а її співучасником був засуджений, який відбуває термін у виправній колонії. До злочинної діяльності вони залучили ще чотирьох людей, двоє з яких раніше відбували покарання в тій же в'язниці.

Організаторка відповідала безпосередньо за придбання і зберігання наркотиків, її співучасник поширював незаконні речовини серед ув'язнених колонії і збирав гроші. Ще двоє учасників угруповання відповідали за доставку метадону до виправної колонії. Вони перекидали "товар" на територію в'язниці за допомогою рогатки і арбалета.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Правоохоронцям також вдалося встановити особу виробника наркотичних речовин.

Ще в квітні поточного року поліція провела санкціоновані обшуки за місцем проживання учасників угруповання. Їм вдалося вилучити наркотичні та психотропні речовини, 2 мільйони гривень та кошти, за допомогою яких наркотики потрапляли до в'язниці. Крім цього, було вилучено понад 53 тисячі гривень і 12 700 доларів, зброю, патрони, банківські картки, мобільні телефони і "чернетки".

Слідчі вже завершили досудове розслідування і направили обвинувальний акт щодо організаторки та 5 її спільників до Ленінського районного суду міста Дніпро.

Зловмисники обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації), Ч. Ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Дніпровський блогер Віталій Піскун взяв інтерв'ю у довічно ув'язненого чоловіка, який розповів йому про своє життя і плани на майбутнє.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Каховському водосховищі спіймали браконьєрів, які ловили раків.

Також Знай.иа писав, що у Кривому Розі шахраї оформляли на людей онлайн-кредити.