На честь Дня міста жителі Дніпра встановлять найсмачніший рекорд: тут спечуть найдовшу піцу в Україні.

"Щороку на День міста ми встановлюємо новий рекорд. І цього року вирішили спекти піцу. Це дуже хвилююче, адже ми вирішили спекти піцу з українським характером, "чоловічу піцу" з ковбасками і грудинкою. Наприкінці, коли рекорд зафіксують, ми традиційно роздаватимемо піцу городянам. Розраховуємо нагодувати 1,5 тисячі осіб", - розповіла представниця реєстру рекордів України Олена Булах.

50-метрова піца отримає назву "Козак Мамай", і приготують її з продуктів місцевих виробників: "Дніпромлин" дав десятки кілограмів борошна, Криворізький завдо - дріжджі, місцева фабрика - грудинку і ковбаски. Виробники крафтового сиру підтримали захід і подарували моцарелу.

Приготування планують розпочати об 11:00 12 вересня перед будівлею цирку. Тут хочуть встановити пересувну кухню, і кухарі почнуть готувати.

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали відео, на якому головним героєм виступає річка Тиса. Її природна краса захоплює дух. Річка Тиса є найбільшою притокою Дунаю по площі і довжині і другою, після Сави, по водності. Тече в межах України, Угорщини та Сербії, частково по кордону між Україною та Румунією та Угорщиною, a також по кордону між Словаччиною та Угорщиною.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також Знай передавав, що українець поставив незвичайний рекорд. Чоловік зробив татуювання на висоті 4 кілометри. Він став першим, хто вибив татуювання під час стрибка з парашутом. У світовій практиці таких досягнень не було. Складнощі рекорду додавали пориви вітру, нульова температура повітря і високий рівень адреналіну.

Нещодавно Знай передавав, що 54-річний Микола Лиховидов в черговий раз поставив рекорд України як найстаріший професійний футболіст. Чоловік вийшов на поле за Одеський "Реал Фарма" в матчі Кубк України проти "Таврії".