Сьогодні на акції "Чисті береги" у Кривому Розі зібрали кілька тон сміття на прибережній смузі річки Саксагань.

Окрім пластикових стаканчиків та пляшок знаходили ще й таке сміття, як деталі від меблів, запчастини, металеві елементи електроприладів. Побільшало серед сміття і використаних масок.

А тепер уявіть, якби це все потрапило у воду. Пляшки перетворюються на мікропластик, використані маски, крім того що довго розкладаються, містять віруси та бактерії, а запчастини взагалі можуть містити небезпечні для здоров'я речовини. Захочеться вам пити таку воду? Звісно, що ні.

Зараз акції з прибирання берегів проводяться в 15 локаціях України. Якщо в кожній зберуть по 2 тони сміття сміття, то вийде близько 30 тон - стільки відходів за рік продукують 50 киян. А якщо проводити такі акції щотижня, то береги очистяться за місяць від 120 тон сміття. Я навіть не підрахую, скільки це буде, якщо проводити прибирання біля кожної річки.

Однак є набагато простіший спосіб впоратись із проблемою засмічення. Маємо просто перестати смітити. А якщо ще додати сортування відходів та їх переробку, а також зменшення продукування відходів, то Україна стане чистою дуже швидко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Будьмо свідомими! Саме від нас залежить, чи будемо ми пити чисту воду і гуляти в чистому парку.