У Дніпрі оштрафували аптеку на 30 тисяч гривень за те, що продавала нібито профілактичний препарат від коронавірусу COVID-19. Детальніше про це розповів голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький у Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Як стало відомо, Дніпровська компанія ТОВ "Група "Аптекар" продавала в своїх установах препарати, які були нібито профілактикою від коронавірусу. За словами Олексія Хмельницького, даний препарат почали продавати ще в березні 2020 року і має він відповідну назву "Антикоронавірус".

Антикоронавирус / фото: tyzhden.ua

Відповідно, на той момент, як і зараз, ліків для профілактики або лікування коронавірусу немає, відповідно компанія пішла на усвідомлений обман покупців, продаючи невідомий препарат під виглядом вакцини.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Коли ж про це стало відомо журналістам і уряду, було відкрито розслідування. Хмельницький розповів, що відомство провело опитування, в ході якого з'ясувалося, що 76,8% покупців даного засобу вважали, що препарат має профілактичні та/або лікувальні властивості.

Антимонопольний комітет погодив рішення про накладення на компанію штрафу в розмірі 30 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Угорщина передала охопленому пандемією Закарпаттю апарати ШВЛ.

Як повідомляв портал Знай.иа, лікар показав уражені важкою хворобою легені людини.

Також Знай.иа писав, що харківські лікарні виявилися не готові до пандемії, медики розкрили сумну правду.