Свиняча відбивна, запечена в духовці з сиром - це найпростіший варіант відбивної навіть для починаючої господині. М'ясо гарантовано виходить м'яким, та тане в роті, а обід або вечеря з такою відбивною - обов'язково смачна і ситна.

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІй:

  • Свинина-500 гр.
  • Цибуля-2 шт.
  • Твердий сир-200 гр.
  • Майонез - 100 гр.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець - за смаком.

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ:

Крок 1: Підготувати зазначені продукти для приготування свинячої відбивної с з сиром в духовці. Свинину краще брати без кісток і прожилок, цілим шматком. Лук середній, але тут теж на любителя - хто любить цибулю може взяти побільше. Сир я беру напівтвердий 50% жирності, він прекрасно розплавляється в духовці, утворюючи апетитну скоринку. Для соковитості використовуємо майонез. Сіль, перець за смаком. Підготувати посуд для використання в духовій шафі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крок 2: Обраний сир звільнити з упаковки, при необхідності зрізати оболонку. Натерти сир на крупній тертці. Я вибираю сир напівтвердий, але можна використовувати будь-який, який подобається або є вдома.

Крок 3: Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями або кільцями.

Крок 4: Свинину краще використовувати свіжу. Якщо м'ясо заморожене, то його попередньо розморозити, залишивши при кімнатній температурі. Потім м'ясо промити і обсушити паперовим рушником. Нарізати свинину на порційні шматочки товщиною 1,5-2 см.відбити м'ясо кулінарним молотком з двох сторін, не пошкоджуючи цілісності шматочків. Викласти підготовлені відбивні в форму для духовки, попередньо змащеної олією або застеленої папером для випічки.

Крок 5: Кожен шматочок посолити і поперчити. Змастити рівномірно майонезом. Майонез дасть соковитість м'яса, цибуля і сир не вийдуть сухими.

Крок 6: На кожну відбивну викласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 7: Посипати рівномірно зверху кожен шматочок натертим сиром. Форму зі свинячими відбивними поставити в попередньо розігріту до 180 гр. духовку на 20-25 хвилин або до рум'яної скоринки.

Крок 8: Свинячі відбивні з сиром, приготовані в духовці, подавати гарячими. Це універсальне блюдо, до нього на гарнір можна подати і картоплю, і макарони, і рис, і будь-які овочі. Повноцінна смачна вечеря для всієї родини готова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ледачі відбивні з фаршу в вафлях: незвичайне і швидке блюдо здивує смаком

Як повідомляє портал «Знай.иа» Готуємо вдома: рецепт відбивних по-міланськи

Також «Знай.иа " писав, що Домашній рецепт курячих відбивних з хрусткою сирною скоринкою