19 жовтня 2020 року на 70-му році життя помер народний артист України, кандидат мистецтвознавства Ковтуненко Валерій Іванович.

Про це повідомила пресслужба "Дніпровського національного театру Т. Шевченка".

Валерій Ковтуненко народився 9 червня 1951 року в Олександрівці Сумської області в учительській родині. З відзнакою закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва Карпенка-Карого за спеціальністю: артист драматичного театру і кіно і театрознавець. Служив артистом драми Дніпропетровського театру Шевченка.

З 1993 по 1994 рр.Валерій працював на посаді директора обласного центру народної творчості управління культури облдержадміністрації, а з 1994 р. по 2016 — директор-художній керівник Дніпропетровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За період адміністративної роботи Ковтуненко В. і. на посаді директора-художнього керівника театру ім. Т. Г. Шевченка, театр став вагомим культурно-мистецьким центром відродження української культури, слова, пісні, народних традицій. Театр ім. Т. Шевченка 2004 року отримав статус "академічний". При керівництві В.Ковтуненко була здійснена постановка понад півсотні вистав, істотно покращилася матеріально-технічна база театру. Валерій Ковтуненко - тричі переможець театрального фестивалю Придніпров'я "Січеславна в номінації "Кращий директор". За сумісництвом кілька років викладав дисципліни культурологічного та соціологічного спрямування.

Все усвідомлене життя він присвятив мистецтву, за що і отримав звання народного артиста України. У творчості Ковтуненко в. і. десятки ролей і сценічних образів, створені ним, як на сцені театру, так і на телебаченні.

У 2014-2016 рр.Театр під керівництвом Валерія Івановича проводив активну благодійну діяльність. Має подяки від військових частин та госпіталів області, де колектив безкоштовно давав концерти для підняття бойового духу воїнів АТО. У 2015-16 рр. Театр з концертами побував двічі в зоні АТО Донецької області.

Разом з дружиною народною артисткою України Лідією Кушковою артист створив 12 теле - і відеофільмів. Індивідуальність актора Валерія Ковтуненко характеризувалася органічною красою, багатством фарб, невимушеністю виконання, баритоном.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Померла мати Федора Бондарчука, артистка Ірина Скобцева: зіграла в 60 фільмах і була улюбленицею публіки

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків втратив головного Діда Мороза-дітки залишилися без чарівника

Також «Знай.иа " писав, що У Дніпрі померла геніальна актриса театру і кіно-на її рахунку понад 100 ролей