У Дніпро на вертольоті доставили маленького Захара, якому медики поставили діагноз коронавірус. Трирічний малюк перебуває у важкому стані. Волонтери з БФ Совушка взялися допомогти мамі Захара зібрати кошти на лікування малюка.

Волонтер Олександра Тимощенкова розповіла, що їхній новий підопічний трирічний Захар захворів 31 вересня. У нього піднялася температура, а 5 жовтня стан здоров'я різко погіршився. У хлопчика зупинилося серце, і медики запускали його протягом 20 хвилин. З Новомосковська малюка на вертольоті санавіації доставили в лікарню №6 в Дніпрі.

У Захара діагностували пневмонію, кардит, постреанімаційна хвороба, набряк головного мозку, мозкову кому 2 ступеня. Також у хлопчика вроджена гідроцефалія. Мама малюка ростить поодинці, тому волонтери взялися допомогти цій маленькій родині.

Олександра Тимощенкова розповіла, що велика частина ліків виділяється в лікарні, але необхідні допоміжні засоби догляду за дитиною, витратні матеріали і спеціальні суміші для годування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що коронавіруси SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 і MERS-CoV можуть мати одні й ті ж слабкі місця, що дозволяє створити вакцину, яка зможе їх перемогти. В Україні це теж можливо. Потенційна Українська вакцина успішно пройшла нове випробування. Глава МОЗ порадив скептикам її створення позбутися комплексу національної неповноцінності.

Також Знай писав, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 348 924 випадків зараження. За добу зафіксували 5 426 нових випадків.

Нещодавно Знай передавав, що мер Києва Віталій Кличко захворів коронавірусом. Кличко заявивши, що йде на самоізоляцію і закликав українців берегтися. Почувається Кличко добре, збирається продовжувати роботу з дому.