У Дніпрі стартував проект ZAMALUY - городянам даруватимуть подарунки за замальовану рекламу Телеграм-каналів, в яких торгують наркотиками.

Про це в ефірі "Українського радіо" розповів Георгій Волков, керівник проекту.

Цей проект особливо актуальний в Дніпрі - місто входить до трійки антилідерів України з поширення наркоманії серед підлітків та молоді. А зараз 90% всіх наркотиків продаються через Телеграм-канали, назви яких написані на стінах по всьому Дніпру.

Ініціатори ZAMALUY пропонують міським активістам замальовувати написи, фотографувати їх і відправляти на сторінку проекту в Instagram. Залежно, від кількості замальованих написів нараховуються бали. За ці бали можна отримати подарунки - чай, тортик, сертифікати на навчання, прогулянку на каяках.

За словами Волкова, то основна мета проекту - привернути увагу держави до боротьби з торгівлею наркотиками.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Проект ZAMALUY - не про те, щоб замалювати стіни, цей проект, щоб нагадати суспільству, що ця проблема важлива. Після того, як увагу людей буде привернуто, у нас будуть всі шанси для того, щоб і державні структури, і, скажімо так, наші відповідальні менеджери звернули увагу на цю проблему і займалися нею більш якісно"— розповів активіст.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Малолітні відморозки на самокатах тероризують дніпрян, люди в сказі: "батьки, вам нормально?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Дніпрі член комісії "забруднила" бюлетені галочками: "вони зіпсовані"

Також «Знай.иа " писав, що Під Дніпром курсантка не розгубилася і врятувала чоловіка з епілепсією: "13 хвилин здавалися вічністю"