У Дніпрі відобразили нехарактерну для листопада аномалію - в місті активно цвітуть каштани.

Про це стало відомо з сюжету ТСН.

У Дніпрі цвітуть каштани. Деякі дерева вбралися "свічками", як у травні. Квітучі гілки неабияк дивують перехожих. А ось вчені пояснюють, що для України це вже давно не аномалія.

До осіннього цвітіння призводять насамперед погодні умови. Перші 2 місяці осені були дуже теплими, а ще сухими. Тому каштани переплутали пори року і замість того, щоб готуватися до зими — випустили квіти. І це собі на шкоду.

Біологи кажуть: рясне цвітіння в листопаді зазвичай для рослин небезпечно, тому що дуже знесилює. Якщо незабаром вдарять морози, квітучі каштани можуть загинути.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, на Прикарпаття знову зацвіли каштани.

Повідомляється, що в Калуші, не дивлячись на настання осені, знову зацвіли каштани. Причиною цього явища вважають те, що дерева "заплуталися" в порах року через теплу погоду.

В Україні подібне явище досить поширене. Через аномальні погодні умови дерева стають "обдуреними" і сприймають літо або осінь як весну, в слідстві чого починають невчасно цвісти.

До аномальних погодних умов можна віднести ранню весняну посуху або пізні заморозки. Це заважає нормальному розвитку рослин і багато з них розтягують процес цвітіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киян зачарувала неймовірна аномалія, жовтень чудить: "Точно зацвіли!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Запоріжжі квіти зійшли з розуму-цвітуть як навесні, наплювавши на жовтень

Також «Знай.иа " писав, що Під Запоріжжям зафіксували природну аномалію: ніхто не очікував такого від осені