У Дніпрі викладач університету навідріз відмовився викладати українською мовою.

Про це розповів батько однієї зі студенток Олександр в групі "Батьки. SOS " у Фейсбуці.

Інцидент стався в одному з вузів Дніпра. Професор, який викладає предмет "Ціннісні компетенції фахівця", навідріз відмовився викладати українською мовою.

Студенти, фото: pixabay.com
Студенти, фото: pixabay.com

"Якщо вам, вас не влаштовує, пишіть на мене скаргу. Дві мови - одна нація, одна — руїни, а не Україна"— заявив під час пари професор.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами батька, після цих слів його донькака-студентка встала і вийшла з аудиторії. А після написала скаргу на професора.

Днем пізніше на пару прийшла комісія і почала розбирати ситуацію. Почали питати думки студентів.

"Чотири студенти виступили на підтримку російської мови. Хтось говорив, що викладач вже не молодий йому важко. Хтось, що у нас в місті майже всі говорять по-російськи. На підтримку української мови крім дочки, виступив тільки її одногрупник. Всі інші промовчали "— - розповідає батько студентки.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

У підсумку, комісія сказала, що студентів почула і протягом 3-х днів буде прийнято рішення. Але вже через місяць ніякого рішення прийнято не було. Єдине, що відомо, це те, що викладач відсторонений від пар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Викинемо за телячу мову" : у Слов'янську нардеп влипла в мовний скандал у маршрутці. На бідну пасажирку накинулося ще кілька пасажирів, серед яких була і кандидат у депутати Валентина Павлова

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вчителька української школи публічно присоромила дитину за рідну мову: "Не реви!". Інцидент трапився на одному з уроків викладачки. Вчителька лаяла дівчинку, яка забула альбом з малювання, і відповіла їй українською мовою. Жінка при дітях довела дівчинку до сліз, а потім сказала дівчинці "Не реви". Також викладач каже дітям, що дівчинка ставить себе вище за всіх, бо спілкується українською мовою.

Також «Знай.иа " писав, що "По-українськи незручно": знаменитий київський бар опинився в епіцентрі мовного скандалу. Дівчина радилася з барменом, який напій їй вибрати. І говорила з барменом українською мовою, і сподівалася отримати відповіді українською. Однак бармен відповів, що йому "незручно" спілкуватися з дівчиною українською мовою.