Бруд, розруха, поламана плитка на пішохідних доріжках, переритий і перекритий центральний проспект через PR-проект мера-будівництво метро.

Історичні будівлі руйнуються, їх свідомо доводять до цього, щоб замість них зводити скляні коробки комерційних будівель, в інтересах мера і його друзів.

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

Тотальна вирубка дерев і справжній апокаліпсис в дитячих парках. І це тільки те, що видно неозброєним поглядом кожному.

Дніпряни не просто розчаровані підсумками правління Філатова, вони обурені і засмучені тим, у що він перетворив їх улюблене місто.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

"Я живу в центрі і не бачу роботи Філатова. Все стало тільки гірше за останні 5 років», — оцінює роботу мера місцева мешканка Ірина.

До Нового мосту, яким хизується Філатов, теж, у дніпрян, віз і маленький візок. Експертизи показують масові порушення при будівництві. Щоб побільше вкрасти використовували дешеві матеріали, замість якісних. Міст досі не введений в експлуатацію, за результатами реконструкції відкрито десятки кримінальних справ на чиновників команди Філатова. Хоча, як вважають багато експертів і самі жителі, саме мер повинен понести відповідальність перед законом за цей ганебний проект переробки моста.

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

"Здається його якось наспіх зробили. Хоч і перекрили рух на три роки. Відкрили все одно якусь недоробку. Ці шви стрибають, ліхтарі, які почали падати ще до відкриття ... неприємно по цьому мосту їхати", - каже мешканка лівого берега Валентина.

Альтернативи при цьому в місті немає. Мер за 5 років каденції взагалі не займався транспортним питанням. І всі його "реконструкції" тільки погіршували трафік в Дніпрі. Від навантаження, яке влаштували Амурському мосту поки ремонтували Новий, він ось-ось завалиться. Асфальт продавлений так, що машини їздять по хвилях. Через це там постійно трапляються ДТП, а трамваї сходять з рейок.

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

Не сильно турбувався Філатов і про те, щоб зробити Дніпро красивим і упорядкованим. За останні 5 років, всіма улюблені зони відпочинку, остаточно перетворилися на зони відчуження. Замість того, щоб реконструювати їх, мер витрачав сотні мільйонів гривень платників податків на крихітні скверики. А потім ще сотні мільйонів на те, щоб піаритися на цьому. При цьому, парк Шевченка та парк ім. Глоби в аварійному стані. Дитячі майданчики, озеро, Острів - все в жахливому вигляді. Єдине, що роблять чиновники - це масово пиляють здорові зелені насадження.

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

"Бетонна плита впала з мосту над озером ще взимку, але ніхто досі нічого так і не зробив. Думаю коли-небудь цей місток повністю завалиться, якщо міська влада продовжать ігнорувати проблеми в парку», — висловлює невдоволення роботою мера молода мама Ольга.

Затяжне будівництво метро теж викликає питання у дніпрян. Від нього постійний шум і бруд, але що там насправді відбувається невідомо. Журналістів туди не пускають. Найжахливіше, що через будівництво тріщать по швах житлові будинки, розташовані на проспекті Яворницького. Після того, як просіла будівля гуртожитку політехніки, люди бояться, що їхні будинки спіткає така ж доля. До речі, за 5 років результату будівництва метро ніхто так і не побачив. А на це вже витрачено 300 млн євро, взятих у кредит. І віддавати цей кредит буде кожен житель Дніпра, незалежно від того, чи їздив він хоч раз в місцевій підземці.

Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова
Дніпряни обурені бездіяльністю Філатова

«Ми чуємо тільки гуркіт і вибухи. Бачимо, що будинки в центрі руйнуються. Страшно, що і наш в результаті завалиться. А чи будують дійсно це метро неясно,» - ділиться побоюваннями мешканка проспекту Яворницького Марія.

Ось такі невтішні підсумки роботи мера Філатова. Гості, які приїжджають в наше місто, жахаються картинам, які відкриваються їх поглядам. Залізничні ворота міста просто бомжатник. ДО РЕЧІ, Борис Альбертович обіцяв проект реконструкції, як тільки прийшов до влади. Але нічого не було зроблено і не буде, впевнені Дніпряни. Тому що всі обіцянки Філатова це пустушка.

І виходить, що жителі міста змушені жити в цьому бруді і розрусі, спостерігати, як Філатов витрачає сотні мільйонів гривень з бюджету на свій PR, замість того, щоб хоч трохи привести Дніпро в порядок.