У Дніпрі в реанімації рятують журналістку Яну Гаркушу, яка у важкій формі переносить коронавірус.

Передає "Дніпро вечірній" посилаючись на Яну Гаркушу у Фейсбуці.

У Яни уражено більше 90% легенів, також у неї захворіли чоловік і діти.

Як виявилося, 11 жовтня журналістка потрапила до лікарні з двосторонньою пневмонією. Лікарі діагностували 90% ураження легень. За життя Яни 17 днів боролися медики в реанімації.

Зараз багатодітна мама відчуває себе трохи краще, але вона як і раніше лежить в реанімації і дихає за допомогою кисневої маски. Коронавірус викликав важкі ускладнення. Яна не може ходити, спати, у неї тримається висока температура.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Яна Гаркуша, фото: соцмережі
Яна Гаркуша, фото: соцмережі

Зараз дівчину перевели в міську лікарню № 7, де за нею доглядає літня мама.

"Важко дихати. Неначе хтось ударив під груди залізною важкою трубою. Болить кожна частинка в тілі. У мене ще температура, яка кидає в озноб. При цьому сильний задушливий кашель. Після реанімації виявилося, що я не ходяча. Я дуже слабка. І мені, як дитині, необхідно заново вчитися сидіти, стояти, ходити",- пише Яна Гаркуша.

Дівчина розповіла, що вже протягом 27 діб не спала. А все через те, що коли вона засинає, виникає спазм в горлі і задушливий кашель. І зараз Яна вчиться спати з заспокійливими.

Але біда не приходить одна, у дівчини захворіли чоловік і троє дітей.

Яна Гаркуша, фото: соцмережі
Яна Гаркуша, фото: соцмережі

Старший син Яни лежав у лікарні з двостороннім запаленням легенів, молодший - у дитячій лікарні в інфекційному відділенні. А чоловік переносить коронаврус на ногах і доглядає за дітьми, а також постійно їздить до дружини в лікарню.

Сім'я яни опинилася в дуже важкому становищі. Тільки на лікування яни йде в день більше 1000 гривень.

"Я дуже хочу, щоб діти мої одужали і чоловік. Я від щирого серця вдячна за будь-яку допомогу",- поділилася Яна.

Кошти для допомоги журналістці можна відправити на карту її мами:

51 68 74 56 05 88 81 60 Котвицька Олена.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Онкохворий львів'янин підхопив коронавірус, лікарі відфутболили додому: "хтось помирає, хтось-виживає"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві рятують важко хворого хлопця, батьки вбили подробицями: "паралізований, відмовляють легені"

Також «Знай.иа " писав, що Дружина померлого від коронавірусу чоловіка розкрила жорстоку правду про медиків: "ми таких не лікуємо"