18 листопада в Дніпрі відзначив 100-річний ювілей герой Другої світової війни, який врятував сотні життів Костров Федір Андрійович.

У Дніпрі живе людина, яка пройшла Другу світову війну, її називають легендою. Всі ці епітети і звання заслужені. Ветеран пройшов складний життєвий шлях. Під час Другої світової він захищав країну від німецьких окупантів.

Федір костров народився в 1920 році. У 1941 році його призвали в армію. Він пройшов всю війну за кермом, брав участь в обороні Ленінграда, вивозив дітей з блокадного міста по «дорозі життя» на Ладозі.

Федір Костров брав участь і в зустрічі на Ельбі, зміг поспілкуватися з американськими солдатами. За заслуги і відвагу Федір Костров був нагороджений медаллю» За Оборону Ленінграда«, медаллю» За бойові заслуги«, медаллю»За трудову відзнаку".

Після війни ветеран піднімав цілину в Казахстані, а потім повернувся в Україну і працював на Придніпровському механізованому управлінні спеціальних будівельних і монтажних робіт водієм.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей. До жінки прийшли місцеві чиновники та рідні. Через карантин бабусі довелося одягнути маску і приймати поздоровлення в такому вигляді.

Також Знай повідомляв, що ветеран Другої світової 100-річний Томас Мур отримав титул від королеви Великобританії. Вона присвятила дідуся в лицарі за його ідею зібрати кошти для лікарів

Нещодавно Знай передавав, що Наталія Коробка уродженка села Зарубинці (колишнє село Переяслав-Хмельницького району Київської області, затоплене Канівським водосховищем), розповіла про важкі часи і побут під час Другої світової війни.