У Дніпрі вдалося зняти на відео водяну землерийку.

Про це стало відомо з повідомлення Сергія Баранова.

Сергій помітив у воді гризуна, який нагадав мишу на одній з прогулянок по воднолижному каналу біля Sentosa Cable Park, на ж/м Перемога-1. Також від мишки, її відрізняла дивна поведінка і відмінне вміння плавати і триматися у воді. Але головною відмінною рисою тварини був довгий носик.

"Дивлюся, дивна мишка: плаває у воді і не боїться. Думав,"з'їхала" мишка. Придивився, а у неї якийсь довгий носик, виявилося, це рідкісний звір, водяна землерийка",- підписав відео Сергій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

І насправді, ця цікава істота виявилася куторою звичайною, простіше кажучи водяною землерийкою.

Варто відзначити, що довжина тіла водяної землерийки досягає 10 см, довжина хвоста 8 см; Маса тіла — до 20 г.

Мешкає водяна землерийка біля берегів невеликих прісних водойм. Водяна кутора відмінно плаває і пірнає, за що і отримала свою назву.

Розмножується водяна кутора в теплу пору року року — з квітня по вересень. У виводку від 3 до 12 дитинчат; виводків в рік 2-3. У природі тривалість її життя 2 роки, в лабораторних умовах — 4 роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Повернення слонового стрибунця: вчені думали, що цей милий звір вимер півстоліття тому, але помилялися

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тернополян просять прихистити рудих непосид розміром з долоньку- " залишилися без дому!"

Також «Знай.иа " писав, що У київському супермаркеті помітили бридкого "співробітника" серед яєць - " висиджує курчат"