У центрі Дніпра, 2 липня, на місці незаконного демонтажу рекламних конструкцій побили журналістів місцевих телеканалів, які приїхали висвітлювати неправомірні дії комунальників.

Про це сказано в заяві телеканалу «ОТВ», чиїх співробітників жорстоко побили представники КП «мунципальна варта». Напад на журналістів стався прямо в центрі міста - на перетині проспекту Пушкіна та вул.Савченко.

Група осіб, які назвалися працівниками "комунального підприємства", здійснювали демонтаж рекламних конструкцій. За їх словами, вони діяли під керівництвом директора Департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Андрія Пільченка. Їх супроводжували особи, одягнені у форму працівників комунального підприємства» Муніципальна варта " Дніпровської міськради.

"Нібито у своїх діях вони керувалися рішенням виконавчого комітету Дніпровської міськради" про демонтаж рекламних конструкцій». Але жодна посадова особа міської ради чи представник КП не змогли пояснити, яким рішенням вони керуються у своїй діяльності та надати докази її законності»— - заявили журналісти, присутні на місці подій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначається, що працівники КП «Муніципальна варта» застосовували фізичну силу до звичайних громадян, які в цей час просто проходили повз пішохідну зону. Вони завдали безліч тілесних ушкоджень городянам. Також було знищено кілька автомобілів.

Журналісти стверджують, що на місці бійки перебували співробітники Нацполіції, але вони показово не втручалися в ситуацію, а деякі навіть просто знімали те, що відбувається на телефон, поки люди стікали кров'ю.

Співробітники "Муніципальної варти" під час сутичок застосовували газові балончики, ножі та вогнепальну зброю. Мінімум трьох людей поранили холодною зброєю. Журналіст телеканалу " ОТВ " ігор Гутник був жорстоко побитий працівниками КП. Згодом його госпіталізували.

«До мене підійшли кілька міцних чоловіків, які були одягнені у форму з нашивками «КП «Муніципальна варта». У грубій формі запитали, Хто я. я надав для огляду своє посвідчення журналіста телеканалу " ОТВ " і редакційне завдання. Вони відійшли від мене на кілька метрів. Після цього, буквально за кілька хвилин ці ж особи напали на мене і відібрали камеру, якою я знімав сюжет. Кинули її на асфальт. Схопили мене за руки і почали кричати " на коліна!». Проти них я фізично чинити опір не міг, мене повалили на землю і почали бити руками і ногами по тулубу і обличчю...» - розповів він.

Також працівники "муніципальної варти «знищили техніку, яка була у журналістів»ОТВ". Побиттю піддалися також співробітники місцевого телеканалу "D1". Відзначається, що свою роботу продовжував тільки муніципальний канал, підпорядкований міському голові «Дніпро TV».

Журналісти телеканалу ОТВ вже звернулися до Президента Володимиру Зеленському, а також міністру МВС Арсену Авакову із закликом відреагувати на кричуще порушення свободи слова і свавілля мера міста Бориса Філатова.