У світі продовжує розпалюватися церковный скандал

патріарх Кирило

Так, у Білорусі священикові заборонили нести службу і іерейский хрест через критику в соціальній мережі. Його звільнили з займаної посади після того, як він висловив свою думку з приводу поглядів глави РПЦ патріарха Кирила.


В тексті звільнення зазначено, що таким чином священика покарали "за порушення іерейской присяги, клятвопорушення і систематичні публікації в ЗМІ повідомлень, які порочать Православну церкву і сіють у серцях людей ворожнечу і ненависть".


Також відомо, що через рік переглянуть рішення з приводу подальшого служіння Шрамко в ієрейському сані. Офіційні претензії керівництва в тому, що він не повинен був в соціальній мережі публікувати фотографію з охороною Кирила. На знімку було видно номерні знаки автомобіля.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Когда я уже увижу уважение к собственным установлениям... В соответствии с "Положением о практике запрещения клириков в...

Geplaatst door Alexander Shramko op Dinsdag 16 oktober 2018

Відзначимо, що раніше вже на його сторінці були коментарі з критикою в сторону священика. Як пишуть місцеві ЗМІ, після скандалу в Білорусі ініціювали збір підписів за скасування рішення. За словами автора петиції, Шрамко популяризує білоруська мова.


Священик теж прокоментував ситуацію:

"Перераховані окремі слідства заборони (які за затвердженою формою і вказувати не потрібно, тому що це і так зрозуміло. Якщо є вже заборону. Але тут самого заборони як би формально і немає", – написав він. Також він вважає, що сама заява на звільнення складено не за формою.


Відзначимо, що напередодні 15 жовтня було прийнято рішення про припинення євхаристичного спілкування РПЦ з Константинопольським патріархатом. Представниками на засіданні були глава УПЦ МП митрополит Онуфрій і запорізький митрополит Лука.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Київ пожертвує Андріївською церквою заради Томосу.


Як повідомляв портал "Знай.uа" скажені путінські попи заборонили навіть дивитися у бік Константинополя, віруючі лютують.


"Знаu.иа" писав, що Білорусь послідувала прикладу РПЦ і розірвала відносини з Константинополем.