На Житомирщині 15 грудня, в день катастрофи з Су-27, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, але планові польоти відбувалися при встановленому мінімумі погоди.

Про це передає прес-центр командування повітряних сил ЗСУ

“15 грудня на Житомирщині, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувалися при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився при заході на посадку між дальнім і переднім приводом аеродрому Озерне”, - кажуть ВСУ.

Відомо, що Су-27 з бортовим номером «55», який впав на Житомирщині, був проведений в 1984 році, і є одним з самих нових літаків такого типу, які є на озброєнні Повітряних сил Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як уточнюють, цей літак в 2016 році був відремонтований на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Авциационный двгиатель пройшов капітальний ремонт на Луцькому ремонтному заводі "Мотор" 8 квітня 2016 року.

“Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів в небі 479 годин. Літак поступив на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину”, - стверджують ВСУ.

Зараз трагічний інцидент розслідується. На місці трагедії працюють профільні фахівці командування Повітряних сил ЗС України, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

15 грудня винищувач Су-27 розбився під час заходження на посадку, виконуючи плановий політ у Житомирській області. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням авіакатастрофи очолила Головна військова прокуратура України.

При аварії винищувача загинув льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Нагадаємо, Винищувач Нацгвардії США впав в океан під час навчань

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Катастрофа СУ-27: дочка героя АТО залишилася без батька, названо ім'я

Також "Знай.uа" писав про те, що Під Житомиром розбився український літак: перші подробиці