Снігова лавина накрила лижників на швейцарському альпійському курорті. Під снігом опинились більше десяти чоловік.

У вівторок, 19 лютого, снігова лавина зійшла на гірськолижному курорті в місті Кран-Монтана в Швейцарії. Про це повідомляє місцеве видання Nouvelliste.

Як повідомив мер міста Ніколя Феро, під лавиною можуть бути поховані від 10 до 12 осіб.

"Ми шоковані і сподіваємося на позитивний результат", - сказав Феро.

Влада організувала пошуково-рятувальну операція. На місці знаходяться як мінімум чотири рятувальні вертольоти.

З-під лавини, за попередніми даними, вже вилучені чотири людини. Про стан врятованих людей не повідомляється. Подробиці уточнюються.

Нагадаємо, у горах неподалік від австрійського курорту Лех виявили тіла трьох німецьких лижників, четвертий з них пропав без вісті.

Відомо, що смерть наздогнала лижників разом з лавиною. Загиблим було 57, 36 і 32 роки. 28-річного туриста все ще не знайдено

Як повідомляв портал Знай.ua, у горах Німеччині зійшла снігова лавина і завалила готель, в якому тоді перебувало більше 100 гостей.
Потік снігу був такої потужності, що побив скло на вікнах і засипав внутрішні приміщення. Людей встигли евакуювати. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Також Знай.ua писав, українців попереджають про сходження снігових лавин в Карпатах.
У наслідок відлиги, в горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпеку третього рівня. Якщо ви знаходитесь в горах, то потрібно обов'язково прийняти всі заходи безпеки.