У селі Жидичин, що під Волинню, священик московського патріархату, протоієрей Володимир Гелета, стріляв з допомогою рушниці по активістам, які чергували біля храму.

Про це стало зрозуміло зі слів свідка інциденту, ветерана полку «Азов», Андрія Дяченка.

Поліція підтвердила факт стрілянини.

Наголошується, що напередодні в місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП захотіли перешкодити зборам, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви. Щоб прихильники УПЦ МП не зробили якихось провокацій, не було спроб відібрати храм. У дворі церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, щоб грітися. Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 осіб. Поруч - будинок священика. Засвітився світло, вийшов Володимир Гелета. Почав кричати щось типу "я вас всіх вб'ю", "я буду стріляти на поразку", "чого ви прийшли в мою церкву" і тому подібні фрази", - каже Андрій Дяченко.

Як каже свідок, священнослужитель стріляв з гладкоствольної рушниці дробом.

"Вистрілив один раз - люди сховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли. Я чув, як дріб билася об машини, об покрівлю храму. З цього роблю висновок, що стріляв він не вгору, а вбік людей. Ще трохи покричавши, священик пішов у будинок. Швидше за все він був п'яний", - говорить свідок.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

Активісти викликали поліцейських. Тепер правоохоронцям належить з'ясувати деталі інциденту.

Варто нагадати, що Святіший Патріарх Філарет опублікував екстрене звернення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Про це повідомляє Politeka.

Зокрема, у зверненні Філарет висловив стурбованість у тому, що Українська Греко-Католицька Церква хоче провести паломництво і звершити Божественну літургію в соборі Святої Софії р. в Києві.

Нагадаємо, Епіфаній відправив Кирила і РПЦ під три чорти: єдиний механізм "російського світу"

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Московська церква продовжує втрачати українські парафії: вже сотні відправили Кирила під три чорти

Також Знай.ua" писав про те, що Румунська церква об'єднається з ПЦУ: просять захисту від московських попів