Українське посольство направило ноту МЗС Єгипту з вимогою роз'яснити ситуацію із затриманням вантажного танкера Sea Shark, на борту якого утримують 17 українських моряків.

Про це повідомляє "Українська правда".

Заступник Директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич розповів, що посольство звернулося з проханням дозволити відвідання судна консульськими посадовими особами.

Крім того, посольству України в Єгипті доручено невідкладно провести комплекс заходів щодо врегулювання ситуації.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зазначена справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби". Василь Кирилич

Василь Кирилич

Нагадаємо, що з'явилася тривожна інформація про затримання єгипетськими військовими вантажного танкера з нафтою Sea Shark. Відомо, що на борту знаходяться 19 українських моряків. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, капітан судна Віталій Нестеренко заявив, що життя екіпажу перебуває під загрозою.

"Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми знаходимося в заручниках до тих пір, поки вантаж не буде незаконно вивантажений людьми, які працюють на флоті", - розповів капітан.

Раніше портал писав, що в той час, коли літак був у повітрі з українськими туристами, на борту оголосили про бомбу. Про це повідомив ресурс Kyiv LIVE в Facebook.

"Сьогодні, літак, що летів з Києва на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх", здійснив екстрену посадку в аеропорту Одеси через "мінування". Невідомий повідомив, що на борту літака нібито знаходиться вибуховий пристрій", - відзначають в публікації.

Як повідомляв Знай.uа, як НАБУ вирішило "прогнутися" перед американськими хазяями.

Знай.uа писав, посеред білого дня розстріляли іноземця: моторошне вбивство на Житомирщині шокувало країну.