Відома російська актриса, мати Михайла Єфремова, Алла Покровська померла на 82-му році життя.

Про це повідомили в адміністрації МХАТ ім. Чехова, передає Super.

Днями народна артистка РРФСР була госпіталізована в одну з московських клінік.

Біографія

Алла Покровська народилася 18 вересня 1937 року в Москві в родині оперного режисера, Народного артиста СРСР Бориса Олександровича Покровського (1912 — 2009) і режисера Центрального дитячого театру Ганни Олексіївни Некрасової (1913 — 2003).

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Алла з дитинства мріяла стати актрисою, але батьки були проти. Тому вона вступила на філологічний факультет Московського педагогічного інституту, але, провчившись усього один рік, залишила навчання. Почала займатися в театральному гуртку при московському Будинку вчителя. Завдяки цій підготовці, Алла змогла поступити в Школу-студію МХАТ на курс Віктора Станицына, який закінчила у 1959 році.

Після закінчення навчання була прийнята в трупу Московського театру «Сучасник», в якому пропрацювала 45 років.

У 1979 році Алла Покровська розпочала педагогічну діяльність. Вона - професор Школи-студії МХАТ. Викладає на акторському факультеті Школи-студії і в її зарубіжних філіях (Річна школа К. С. Станіславського в Кембриджі, аспірантська програма спільно з Університетом Карнегі — Меллон у Піттсбурзі).

У 2004 році прийнята в трупу МХТ імені А. П. Чехова.

На рахунку актриси більше тридцяти робіт в радянському і російському кінематографі.

Як повідомляв Знай.ua трагедія з 9-річним Захаром Черевко в Києві у справі спливла рідна людина, не в силах повірити.

Також Знай.uа писав, що у Києві серед білого дня намагалися вкрасти дитину на очах у матері.