В Росії жорстоко розправились з відомою громадською активістко, яка відстоювала права ЛГБТ.

21 липня у Санкт-Петербурзі вбили ЛГБТ-активістку Олену Григор'єву - жінку зарізали, завдавши вісім ножових поранень. Про це повідомляє "Фонтанка".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тіло Григор'євої знайшли в кущах за декілька сотень метрів від її будинку. Впізнали тіло загиблої її друзі-однодумці, разом з якими Олена захищала на пікетах і мітингах права сексуальних меншин - Олександр Миронов, який допомагає затриманим на мітингах активістам, і Олександр Хмельов, відкритий гей і священик Асоціації християнських євхаристійних громад.

"Останнім часом вона ставала жертвою насильства і їй часто погрожували вбивством. Олена та її адвокат зверталися в правоохоронні органи і за фактом насильства, і за фактом погроз, але помітної реакції поліцейських не було. Все в стилі "вбиватимуть – телефонуйте". Зателефонувати не встигла", – розповів російський правозахисник Динар Ідрісов.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У Слідчому комітеті РФ зазначають, що підозрюваного в справі наразі немає, хоча раніше повідомлялося, що вбити Григор'єву міг 40-річний уродженець Башкирії.

Олена Григор'єва – відома в Росії активістка, вона захищала не лише сексуальні меншини, до яких зараховувала і себе, а й виходила з пікетами на підтримку кримських татар, далекобійників і сестер Хачатурян, яких підозрюють у жорстокому вбивстві батька-ґвалтівника. Активістці був 41 рік.

Нагадаємо, в Славутичі Київської області жорстоко вбили журналіста, орудували в три ножі

Як повідомляв портал Знай.ua, під Києвом жорстоко вбили учасницю Битви екстрасенсів.

Також Знай.ua писав, в Сумах викрили чоловіка, який готував замовне вбивство власної сім'ї.