Український траулер "Іван Голубець", на якому 20 липня сталася пожежа, затонув біля берегів Мавританії.

У момент загоряння на його борту знаходилося 90 осіб - громадяни України і Росії. Про це повідомив екс-представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відзначається, що судно затонуло в океані вночі 21 липня, на глибині 35 метрів. Серед загиблих двоє українських моряків - один з них капітан судна.

Як повідомив Борис Бабін, пожежа розпочалася в машинному відділенні і швидко поширився на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду покинути судно. Людей евакуював інший корабель - траулер "Маршал Крилов".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Судно затонуло вчора уночі в океані, на глибині 35 метрів, і вже є підтвердження про двох загиблих рибалок. Капітан судна – кримчанин Сергій Тимченко був у рейсі з українськими документами. Також на борту перебувало щонайменше троє кадетів фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу – "Керченського державного морського технічного університету", – розповів він.

При цьому, Бабін звернув увагу на маневри судна перед пожежею. Він зазначив, що в корабля за місяць до катастрофи пропали розпізнавальні знаки і була відключена автоматична ідентифікаційна система.

"Дивні дії команди під час спроб порятунку корабля вже дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах злощасного судна було щось цікаве, крім власне риби. Щось таке, що краще нікому не показувати", - зазначив він.

Бабін нагадав, що "Іван Голубець" знаходиться у власності української державної компанії під операційним управлінням латвійського бізнесмена і ходить під прапором Грузії.

Згідно оновленої інформації про трагічну долю українського риболовного судна "Іван Голубець" - судно затонуло вчора...

Geplaatst door Borys Babin op Maandag 22 juli 2019

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що біля берегів Західної Африки загорівся український траулер "Іван Голубець"

Як повідомляв портал Знай.ua, російський корабель, який напав на наших моряків у Керченській протоці, знову увірвався у води України.

Також Знай.ua писав, українські моряки повернуться додому: названо головні умови.