У Facebook згадали про подвиг старшого лейтенанта Артема Абрамовича. 12 серпня 2014 року вiн героїчно загинув на Донбасі в бою з окупантами.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У 2018 році було записано інтерв'ю з його матір'ю, яке в річницю трагедії запостив фонд "Повернись живим" в Facebook.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Абрамович не пошкодував свого життя, прикриваючи військових, які йшли з лінії вогню. Разом з двома товаришами по службі він виступив проти російських танків.

П’ять років тому, 12 серпня 2014-го, в бою з окупантами загинув старший лейтенант Артем Абрамович. Командир Т-64,...

Geplaatst door Повернись живим op Maandag 12 augustus 2019

"Два танка, один з них Артема, прикривали відступаючих, але незабаром на них пішли російські танки. Наші давали відповідь, маневруючи по полю. Зуміли навіть підбити один танк противника. Але потім наш другий танк чи підбили, чи то ще щось, але він потягнувся до зеленці. Хлопці повідомили Артему, що заклинило дуло - і він дав їм наказ відступити або евакуюватися. Вони потрапили в полон, але всi повернулися додому. в результаті Тёмін танк залишився один, і на нього вискочив ще один російський Т- 72. Далі у них сталося зіткнення", - розповіла мати Героя.

Сьогодні ми були на панахиді нашого Артема, найкращого друга мого чоловіка та Ігоря, які дружили з дитинства. Під МИ я...

Geplaatst door Alina Kundich op Zondag 11 augustus 2019

Перед смертю Абрамович крикнув товаришам: "Прощайте, пацани, на мене йдуть Т-72-і!"

Матері віддали тільки останки сина, як повідомляє вона, але вона не була впевнена, що всі вони належали Артему. Як виявилося пізніше, з ним поховали останки двох побратимів. Разом з ним вони були в тому роковому танку. Їх вважали зниклими безвісти.

Користувачі мережі на сторінці фонду написали безліч коментарів, висловили слова підтримки і співчуття родичам загиблого героя.

Нагадаємо, раніше ветерани АТО "засудили" Порошенка за дерибан армії.

Також Знай.ua писав, що у ДБР допитають Порошенка ще раз, але з детектром брехні.

Ще Портал Знай.ua повідомляв, що Порошенко влаштує українцям "пекельний День Незалежності".