Контррозвідка СБУ викрила в Харківській області схему фінансування терористичних організацій "Л/ДНР" через афери з соцвиплатами. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Організував протиправну схему переселенець з Луганщини, який тривалий час проживає у Харкові. За грошову винагороду ділок пропонував жителям тимчасово окупованих територій сприяння у протиправному нарахуванні пенсій та інших видів державної соцдопомоги. За сприяння співробітників управлінь пенсійного фонду, праці та соцзахисту населення, а також працівників банківських установ ділок оформляв документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО. Серед них виявлені бойовики терористичних організацій "Л/ДНР", а також померлі особи", - сказано в повідомленні.

обшуки на Харківщині, СБУ

Відомо, що під час восьми обшуків на місцях проживання фігурантів справи вилучено понад 800 незаконно оформлених банківських карток і документи, які підтверджують багатомільйонні оборудки із соцвиплатами.

Шахраєві вже повідомлено про підозру. Зараз тривають слідчі дії для визначення масштабів афери та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, що топ-чиновники з Миколаївщини "заробили" на ремонті доріг 3 мільйони.

Як повідомляв портал Знай.uа, контррозвідка СБУ показала зрадників, яких обміняли на наших полонених.

Також портал Знай.uа писав, що Романенко оцінив українське телебачення в ОРДЛО.