Салат "Олів'є" став одним з головних атрибутів Нового року. Адже він стоїть майже на кожному святковому столі. Щоб трохи урізноманітнити класичний салат, можна поекспериментувати.

Читайте Знай в Google News!

Як зробити святковий салат "Олів'є" ще смачнішим і водночас більш легким, пише "Зі смаком".

Як правильно приготувати олів'є

1. Замініть майонез. Спробуйте, наприклад, використовувати сметану - вона не буде так перебивати смак інших інгредієнтів, а лише підкреслить його. Також для заправки можна використати грецький йогурт, а також власноруч приготувати смачний і натуральний домашній майонез.

Новорічний олів'є
Олів'є

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

2. Відмовтеся від докторської ковбаси. Її у салат почали додавати лише у 60-х роках минулого століття через відносну доступність продукту. Однак салат смакує більше з вареним м'ясом. Використовуйте для нього свинину, курку, яловичину або навіть ракові шийки.

3. Зменшіть кількість картоплі. Цей овоч вбирає заправку, тому доводиться додавати багато майонезу. Він також додає ситності салату.

4. Приберіть горошок. Замість консервованого горошку додайте заморожений. Його смак не такий нудотно-солодкий, як у банкового варіанту.

5. Додайте більше яєць. 1-2 яєць у салаті катастрофічно недостатньо, адже цей інгредієнт відповідає за ніжність страви. Крім того, варені яйця врівноважують смак овочів.

Салат Олів'є, фото: val.ua
Салат Олів'є, фото: val.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.