Смачні домашні пряники власноруч можна швидко приготувати, якщо у вас, наприклад, залежався кефір в холодильнику. Ні в якому разі не виливайте його. Цим відмінним рецептом з 90-х років користувалися ще наші мами і бабусі. Аромат від меду буде стояти запаморочливий.

Інгредієнт:
  • 350 мл кефіру (або кислого молока)
  • 1 склянка цукру
  • 2 жовтки і 1 білок
  • 1 ст. л. меду
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. соди (неповна)
  • приблизно 2-2, 5 склянки борошна

Для помадки:

  • 1 білок
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

Жовтки, один білок і мед збити з цукром, влити в цю суміш кефір і рослинне масло. Ще раз злегка збити. Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити не круте тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкою або склянкою кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного і випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео
Пряники на кефірі, фото: кадр з відео


⠀Щоб приготувати помадку, збийте один білок з 3-ма ложками цукру до повного його розчинення. Не потрібно збивати до крутої стійкої піни, а тільки до тих пір, коли білки стануть білими і розчиниться цукор. Через 20-25 хвилин пряники дістати з духовки, швидко намазати їх збитим білком за допомогою, наприклад, силіконової щіточки. Змастити печиво можна в два шари, і поставити назад в духовку ще на 10 хвилин.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва всього за 15 хвилин. У сезон кабачків це блюдо, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий і з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні