Смачні домашні пряники власноруч можна швидко приготувати, якщо у вас, наприклад, залежався кефір в холодильнику. Ні в якому разі не виливайте його. Цим відмінним
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися- 350 мл кефіру (або кислого молока)
- 1 склянка цукру
- 2 жовтки і 1 білок
- 1 ст. л. меду
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. соди (неповна)
- приблизно 2-2, 5 склянки борошна
Для помадки:
- 1 білок
- 3 ст. л. цукру
Приготування:
⠀
Жовтки, один білок і мед збити з цукром, влити в цю суміш кефір і рослинне масло. Ще раз злегка збити. Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити не круте тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкою або склянкою кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного і випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.
⠀Щоб приготувати помадку, збийте один білок з 3-ма ложками цукру до повного його розчинення. Не потрібно збивати до крутої стійкої піни, а тільки до тих пір, коли білки стануть білими і розчиниться цукор. Через 20-25 хвилин пряники дістати з духовки, швидко намазати їх збитим білком за допомогою, наприклад, силіконової щіточки. Змастити печиво можна в два шари, і поставити назад в духовку ще на 10 хвилин.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал " Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,