Ароматний пунш - це ідеальний святковий напій, який легко зігріє у зимовий морозяний вечір. Пунші є різновидом коктейлів на основі фруктового соку з додаванням шматочків фруктів.

Пунш зазвичай подається у великій чаші, що вміщає до 10 літрів напою, а п'ють його з високих склянок або хайболів об'ємом 275 мл. Він чимось схожий на глінтвейн. Приготувати за бажанням можна й безалкогольний варіант. Рецептом яблучного пуншу поділився телеграм-канал "Смачний телеграм | Рецепти".

Яблучний пунш, кадр з відео
Яблучний пунш, кадр з відео

Яблучний пунш, кадр з відео
Яблучний пунш, кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Помер "батько російського року" Олександр Градський - під його пісні розпався СРСР

ПриватБанк, Укрсиб і Монобанк: список "колючок" для боржників збільшився, кому дозволили блокувати рахунки

Максим Галкін ридає через непоправну втрату, Алла Пугачова не зарадить: "Страшна трагедія"

Володимир Дантес "роздягнув" Надю Дорофєєву просто на людях, всі зацінили: "Вона класна"

Показати ще
  • яблука⁣ - 3 шт.
  • паличка кориці⁣ - 1 шт.
  • бадьян⁣ - 4-5 шт.
  • гвоздика⁣ - 4-5 шт.
  • лимон⁣ - 0,5 шт.
  • чорний чай з добавками⁣ - 2 ст. л.
  • кип'яток⁣ - 1 л.
  • мед - ⁣ 4-5 ст. л.
  • ванільний цукор або стручок ванілі⁣ - 1 пакетик
  • ром⁣ - 2-3 стопки
  • кардамон за бажанням

Приготування:

У пунш можна додати й інші інгредієнти, але важливо, щоб вони всі були не мелені. Спершу потрібно⁣ заварити міцний чай, перелити в товстостінний казанок і додати всі інгредієнти. Нагріти напій, але не кип'ятити.

Яблучний пунш, кадр з відео
Яблучний пунш, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості