Українці святкують Другий Святвечір, або "голодну кутю". З появою першої зірки на небі вся сім'я сяде за стіл, на якому будуть тільки пісні страви. Їх не обов'язково ставити 12, як у Святвечір. Головними сьогодні стануть кутя, борщ з грибними вушками, вареники і узвар. Ведуча програми" Ревізор " (Новий канал) і кулінар Юлія Панкова ділиться з вами рецептом пісного борщика з вушками.

"Насправді, пісний борщ – дуже смачна страва, – каже ведуча Нового каналу. - Її можна готувати не тільки на свята, а й у будні. ДО РЕЧІ, готується він дуже швидко і легко. А вушка надають йому особливий смак".

Інгредієнти для борщу:

5-6 шт – - картоплин

150 г – сушених грибів

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

1 шт. - великий буряка

1 шт. – моркви

1 шт. - невеликого качана капусти

Сіль, перець за смаком

Інгредієнти для вушок

1,5 склянки пшеничного борошна

150 г – води

2 ст. л. - рослинного масла

300 г – сушених або свіжих грибів

Цибуля, сіль, перець за смаком

Приготування борщу:

1. Очистіть картоплю, буряк, моркву. Капусту наріжте соломкою і поставте варитися. Картоплю наріжте кубиками і додайте до капусти.

2. На сковороду з рослинним маслом викладіть дрібно нарізану цибулю, натерті моркву і буряк. Частина буряка покладіть в сирому вигляді до картоплі і капусті. Так ви отримаєте насичений червоний колір. Підсмажте овочі на сковороді і з'єднайте з картоплею і капустою. Варіть до готовності. Додайте сіль і перець за смаком.

Пан

Юлія Панкова, фото Новий Канал
Юлія Панкова, фото Новий Канал

Приготування вушок:

1. Замісити тісто, як на вареники. Для начинки подрібніть сушені або свіжі гриби. Якщо гриби сушені, то замочіть їх у воді, а потім відваріть. Якщо свіжі, то досить їх відварити.

2. Злегка підсмажте цибулю. Варені гриби відцідіть, дрібно поріжте і додайте в цибулю, трохи обсмажте. Тісто розкачайте на маленькі кружечки, покладіть начинку з грибів і зліпите, щоб вийшли трикутнички. Вони будуть нагадувати звичайні пельмені. Варіть в підсоленій воді протягом хвилини.

3. Для подачі викладіть в миску 5-6 грибних вушок і залийте пісним борщем.

Нагадаємо, смачний паштет з курячої печінки, ніжне блюдо полюблять навіть діти.

Як повідомляв Знай.uа, пиріг з лаваша для підкорення сердець, це краще, ніж 101 троянда.

Також Знай.uа писав, що солянка а-ля похмільний суп-рецепт для перших днів січня, голова-свіжа, а душа – задоволена.