Картопля рьошті популярною стравою швейцарської кухні. Використовується як гарнір до інших страв, смаком та зовнішнім виглядом дещо нагадує деруни.

Інгредієнти: ᅠ

  • 1 кг картоплі
  • 120 г вершкового масла
  • сіль за смаком ᅠ

Приготування:

Картоплю нарізаємо на великі шматки (на 4-6 частин кожну картоплину). Кладемо в каструлю. Заливаємо окропом, ставимо на вогонь і варимо до напівготовності, 5-6 хвилин після закипання. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути до такої міри, щоб її можна було брати руками.

Картопля рьошті, кадр з відео
Картопля рьошті, кадр з відео

Картопля рьошті, кадр з відео
Картопля рьошті, кадр з відео

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Поки остигає картопля, розтоплюємо половину вершкового масла. Картоплю тремо на велику тертку. У сковороді або сотейнику розігріваємо на середньому вогні 1 ст. л. рослинної олії. Вкладаємо натерту картоплю в три шари, кожен солимо на свій смак і поливаємо вершковим маслом.

Зверху по периметру розкладаємо нарізане на шматочки вершкове масло, що залишилося. Смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки знизу, близько 5-6 хвилин. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку ще 5-6 хвилин. Готовій картоплі даємо постояти в сковороді 5-7 хвилин, потім перекладаємо на тарілку, нарізаємо і подаємо.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості