Рис - саме та крупа, з якою найбільше мороки. Хіба що горох може стати конкурентом - його треба довго замочувати у воді. Як правильно приготувати рисову кашу в залежності від того, що любить ваша родина і обійтися без зайвих грудочок чи утворення рідини, котра перетворює смачну вечерю на "білий суп"? А ще, як виявилося можна готувати її лівою рукою. Про те, навіщо це, та що вийде у підсумку - читайте у рецепті.

Як приготувати густу рисову кашу

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube
Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Вам знадобиться:

1 стакан рису

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

2 стакани води

Сіль, цукор за смаком

Масло (на око)

Перед початком приготування замочіть на кілька хвилин рис у теплій воді, аби він випустив усі зайві речовини. Приготуйте невеличку каструлю, злийте воду з рису і засипте його всередину. Зверху налийте два стакани холодної води, додайте сіль та варіть близько 5 хвилин на повільному, слабкому вогні, постійно помішуючи.

Згодом додайте трішки цукру, головне не переборщити, аби каша не вийшла занадто приторною. Хвилини за три після цього додайте маленький шматочок масла і продовжуйте помішувати.

масло, фото Pxhere
масло, фото Pxhere

Аби рисова каша вийшла густою і без грудочок, потрібно її варити близько 20-25 хвилин, не забуваючи мішати. Причому краще взагалі не відходити від плити, бо є ризик, що утворяться грудочки, або каша просто "збіжить". Коли час вичерпався, насипайте рис у тарілку, додайте зверху маленький шматочок масла і можете подавати на стіл. Для любителів солоденького, рекомендуємо додати у рисову кашу трішки кориці, або родзинок, але їх також краще попередньо замочити у теплій воді на кілька хвилин.

Молочна каша, фото: кадр з відео
Молочна каша, фото: кадр з відео

Порада: рисову кашу треба дуже довго помішувати, тому візьміть собі за звичку - змінювати руку. Дико звучить, але це значно полегшить вам весь процес, якщо будете час від часу перекладати ложку із правої у ліву руку. Крім того, інколи змінюйте напрямок. Зазвичай мішають за часовою стрілкою, а ви спробуйте кілька разів проти. Це гарантія того, що крупинки остаточно стануть однорідною масою Таку вправу навіть рекомендують медики, адже вона допомагає розвивати обидві півкулі головного мозку, тому користь від цього буде подвійна. Смачного!

Нагадаємо, з'явилися рецепти двох простих і швидких страв з яєць.

Як повідомляв Знай.ua, господині поділилися рецептом смачних домашніх цукерок.

Також Знай.ua писав, що домашній хліб можна приготувати за 10 хвилин.