Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив поділитися з українцями рецептом картопляних оладок по-жашківськи.

Новий ролик він опублікований на власному YouTube- каналі, а також зробив пост в соціальній мережі Facebook, де розповів всю історію цієї страви.

Він приїхав до батьків своєї колишньої студентки Ірини Маньківської-Ольги та Василя. Вони родом з Жашкова, і відвідав їх будинок Костянтин Грубич по телевізійних справах. Заодно вони зняли ролик на YouTube.

"Тому що Оля майстерна господиня, швидко вміє приготувати і кашу з сокири, і ресторанну страву, як от деруни по-жашківськи. Пробував-гармата-ракета!"- йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 300 г свинячого фаршу (або будь-якого на ваш смак);
  • 3 ст ложки борошна (можна більше, щоб напевно не розпався корж картопляний);
  • 3 ст ложки сметани (якщо густа, розведіть водичкою);
  • Приправи, сіль, перець - за смаком;
  • 100 г твердого сиру.

    Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
    Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

У м'ясорубці потрібно перекрутити картоплю і цибулю. Туди треба додати ще два яйця, посолити і поперчити за смаком. Потім трохи борошна в цю суміш і знову перемішуємо.

Все це викладаємо на сковороду, і робимо великі оладки. Всередину кладемо фарш і скручуємо в рулетик. Він може рватися, але нічого страшного.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Вже практично в самому кінці потрібно залити в сметану зі спеціями, і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром, і ставимо ще на 10 хвилин в духовку.

Все, ваше блюдо готове, можна приступати до трапези.

Нагадаємо, що кулінари Костянтин Грубич і Євген Клопотенко возз'єдналися заради соковитих свинячих ребер з томленными сливами: рецепт, який під силу кожному