Відомий український кулінар, переможець проєкту "МайстерШеф" Євген Клопотенко та творець "нового шкільного меню" поділився у своєму Instagram новою публікацією. Цього разу Женя вирішив порадувати своїх глядачів та шанувальників рецептом макарошок у томатній пасті.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Клопотенка у мережі Instagram.

Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

"Треба і своє українське знати, і досвід других країн розуміти. Тоді картинка життя у вашій голові є максимально повною. А там вже й обізнаність підтягується, і критичне мислення, і взагалі людина звичайна стає людиною великого мозку. Тому я запартнерився з одним гарним та доступним брендом, щоб знайомити вас з азійськими смаками та давати розуміння, що все більш реально, ніж вам здається. Але нехай бренд поки буде інтригою та знанням, яке сьогодні отримують найуважніші. Все поступово.

Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

А поки поговоримо з вами про макарони у соусі. Ця культура вам знайома, бо ви точно хоча б раз готували пасту. Там похідні з пшеничного борошна + соус + додатки м'ясні/рибні/овочеві. Так от, якщо ви залишаєте ті самі підходи, але замінюєте пшеничні макарони на рисові, а томатний соус - на соєвий, то стається магія. У вашій тарілці вже не паста, а локшина в азійському стилі. Все. Доволі зрозумілі маніпуляції, але досвід вже інший. До речі, хто не знав, то один з приколів соєвого соусу - умамі. От є солоний смак, є солодкий, є кислий, а є умамі. Грубо кажучи, смак, що посилює інші смаки. Вам ще не нудно? Якщо все ок, то подайте в коментарях ознаки життя, щоб я розумів, що ви героїчно дійшли до моменту з умамі. Якщо вам цікаво зрозуміти, які ще можуть бути азійські соуси, то у мене у сторіз вже є коротенький огляд і поради, куди це додавати.

Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram
Рецепт від Євгена Клопотенка, скріншот: Instagram

А бонус для тих, хто вижив та не загубився у великій кількості слів - рецепт локшини по-азійськи. Рисову локшину (десь 150г) варите у киплячій воді 5 хвилин. Куряче філе нарізаєте тонесенько (так воно приготується швидше) та обсмажуєте з морквою (соломка) та цибулею (теж тоненько). Щоб посилити відчуття Азії - додайте часник, чилі та імбир. За декілька хвилин вбийте яйце та зробіть з нього мішанину. Коли яйце перетвориться на готові пластівці - закидуєте локшину, наливаєте соєвий соус та готуєте ще до 5 хвилин. Посипаєте кунжутом, кидаєте зелену цибулю, додаєте трохи лайма. Все.

Можете писати в коментарях, що по темі азійської їжі вам цікаво, я у майбутніх сторіз та дописах спробую це реалізувати. Цьом.", - пише Клопотенко.

Раніше повідомляли, Євген Клопотенко показав, чим годуватиме школярів найближчим часом: 160 страв на будь-який смак.

Як повідомляв Знай.uа, шкільне меню Євгена Клопотенка "забракували" батьки, вимагають терміново скасувати: "Діти відмовляються їсти і пити".

Знай.uа писав, Олена Зеленська порадила українцям, які продукти не зашкодять здоров'ю: від чого краще відмовитися не тільки на Новий рік.