Зазвичай вершкове масло ми купуємо в магазині, проте його можна зробити вдома своїми руками, причому досить просто. Рецептом поділилася кухар Олена Прохорчук у своєму кулінарному блозі.

Для приготування вершкового масла в домашніх умовах необхідно запастися коров'ячими вершками або ж підійде сметана. Вершки або сметана можуть бути як сепараторними, так і збираються. З не кислих сепараторних вершків вийде солодковершкове масло, зі сметани буде вже кисло вершкове. І те і інше масло буде смачним, і стане в нагоді як для випічки, так і для того, щоб приготувати з нього топлене масло.

Так, якщо у вас є планетарний міксер, помістіть в нього вершки або сметану і візьміть насадку для змішування. Якщо міксера немає, то вершки або сметану можна вилити в глибоку ємність і використовувати звичайний ручний міксер або навіть насадку для збивання.

Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me
Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me

Після цього міксер слід обмотати плівкою, так як в процесі збивання від вершків починає відділятися рідина, яку міксер може розбризкати по всій кухні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після роботи з міксером потрібно відкинути масло разом з маслянкою через сито в каструлю, а потім перелити маслянку в банку і поставити в холодильник. Вона дуже корисна і на ній можна готувати млинці або навіть випікати хлібобулочні вироби.

Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me
Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me

Далі необхідно ретельно промити масло, розташувавши його на ситі. Процес повинен тривати до тих пір, поки вода проходить крізь масло, стане повністю прозорою. Тепер потрібно зібрати масло в купу і з усієї сили віджати рідину руками.

Однак прибрати всю рідину так не вийде, тому необхідно перейти до наступного процесу. Потрібно розділити масло на кілька частин і помістити одну з них в чисту охолоджену банку, яку потрібно буде струшувати так, щоб масло билося об стінки.

Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me
Приготування вершкового масла. Фото: lovekitchen.me

Таким чином забирається зайва рідина. Коли масло стане гладеньким його можна діставати з банки і насолоджуватися готовим продуктом.

Нагадавши, мандариновий мармелад в домашніх умовах: швидкий рецепт, який продовжить святковий настрій. Такий ароматний мандариновий мармелад можна приготувати на власній кухні

Раніше Знай писав, шеф-кухар Євген Клопотенко доповнить меню в українських школах: запропонував ще 500 нових страв.

Також ми повідомляли, як приготувати французьку юшку швидко і смачно: рецепт від "ексначальниці" Тіни Кароль співачки М'яти.