Всі любителі пасти, яка прийшла до нас з колоритної Італії, напевно перепробували сотню варіантів її приготування зі всілякими соусами і гарнірами. І для того, щоб трохи урізноманітнити це популярну страву або ж нагадати про те, як же гармонійно поєднуються між собою макарони з сиром, пропонуємо приготувати простий і дуже смачний соус.

Як приготувати вершково-сирний соус для макаронів, який тягнеться, немов жуйка, розповіли в Telegram-каналі "Прості рецепти".

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Інгредієнти:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Молоко - 1 стакан
  • Вершкове масло - 50 г
  • Рослинна олія
  • Солі
  • Перець
  • Натертий сир ( можна два види) - 200 г
  • Кмин
  • Базилік

Приготування:
Розігріємо рослинне масло, додамо в нього борошно, обсмажити до золотистого кольору, повільно вливаємо стакан молока, розмішуючи, доводимо до кипіння, додамо натертий сир, помішуючи.

Популярні новини зараз
Міністр Сергій Марченко лякає українців дефіцитом пенсій та зарплат вже восени Сергій Притула звертався до фахівця, тому що не зміг самостійно впоратися з наслідками війни: "У мене загинули друзі" Російські пропагандисти знову "перевзулися", і вперше заговорили про капітуляцію: "Однозначно в цьому впевнені" Паливна криза в Україні: Японія простягнула руку допомоги для вирішення проблеми
Показати ще

Додамо приправи, м'яке вершкове масло (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перемішати.
Подавати гарячим, заливши макарони або можна згасити макарони в соусі пару хвилин.

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Раніше ми писали про те, що картопляний рулет з м'ясцем і грибами, покроковий рецепт: більше ніяких пюре і вермішелі

Нагадаємо, рецепт пишного і солоденького бананового хліба: привід запросити гостей на чай

Як повідомляв Знай.uа, Тарас Тополя та Євген Клопотенко позмагалися, хто краще в кулінарії: рецепти золотистого бурштину і соковитої самси з бараниною від знаменитих чоловіків

Також портал Знай.ua писав, гарбузові смаколики від Григорія Германа: за 30 хвилин на вашій кухні буде пахнути, як вдома у бабусі