Рецепт французької картоплі гратен, який підійде до кожного столу. Докладний алгоритм приготування описав телеграм-портал Рецепти кожен День.

Гратен-запіканка з картоплі в тягучому сирному соусі. Дане блюдо приваблює золотистою хрусткою скоринкою зверху і ніжністю всередині.

Гратен. Фото: смачні і прості рецепти

Для приготування найкраще підійде жовтий картопля з тонкою шкіркою, який немає необхідності чистити, і який буде тримати форму.

Популярні новини зараз
Головні новини за 25 травня: трагедія Олени Зеленської, реванш Усика, нові пенсії та загибель чемпіона на війні Данило Гетманцев хоче підвищити податок для українців: "Вже зафіксували" Дружина Євгена Кошового показала розруху, яку залишили після себе окупанти, і заговорила про ненависть: "У саме серце" Нумеролог Владислав Грицай сказав, коли закінчиться війна - місія України почалася: "Виповнюється пророцтво"
Показати ще

Інгредієнт

  • Картопля-8 шт.;
  • Вершкове масло-40 г.;
  • Борошно-3 ст. л.;
  • Вершки (20% ) - 200 мл.;
  • Сир - 100 г.;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Раст. масло - для жакри;

Алгоритм приготування

  1. Картоплю нарізаємо на тонкі слайси. Лук на дрібний кубик, часник так само.
  2. Картоплю викладаємо на деко вертикально, гармошкою. Прибираємо в сторону.
    На рослинному маслі обсмажуємо до м'якості цибулю, закидаємо часник. Через пару хвилин вершкове масло. Насипаємо борошно.
  3. Через хвилини 3, поступово наливаємо, постійно помішуючи, молоко. Солимо, перчимо, додаємо чебрець, вершки. Доводимо до загустіння.
  4. Картоплю солимо, заливаємо соусом. Зверху посипаємо чебрецем і сиром.
  5. Відправляємо в духовку при 180 гр. на 50 хвилин.

Гратен. Фото: Смачний Ізраїль

Раніше повідомляли, рецепт смачних тістечок з вівсянки: можна навіть тим, хто стежить за своєю фігурою. Якщо хочеться чогось перекусити, то цей варіант безумовно вам підійде. У 100 грамах даного десерту всього 116 калорій, а це означає, що його можна їсти навіть перед сном, і це абсолютно не зашкодить вашій фігурі.

Крім цього, ми повідомляли ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.

Як повідомляв "Знай.ua", найлегший рецепт "української" настоянки - Вишенька додає делікатності і посмішки на обличчях